AYDIN / EFELER - Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi

Yücel GÖKÇAYIR - OKUL MÜDÜRÜ

“İyilik iyidir”, felsefesini kendine düstur edinmiş bir eğitimci. Meslek hayatının 34 yılının 26 yılını sadece yönetim kademesinde liderlik yapmış eğitim yöneticisinin sizlere vereceği yol, rehber.  Mehmet Akif   Ersoy  Anadolu Lisesinin en önemli özelliği okula adını veren muhteşem bir şahsiyet. Okulumuzun her bir bireyi, idarecisinden öğretmenine; öğrencisinden velisine kadar hepimizin tek misyonu şahsiyetli bir birey olmak ve ders alan değil ders veren, örnek gösterilen bireyler olmaktır.

Merhum Mehmet Akif Ersoy’un en önemli özelliği  de şahsiyetidir. Haksızlıklar karşısında asla sessiz kalmamış, dinî  mübini olduğu gibi yaşayan bir hak ve halk dostu.

Düsturumuz,

Güvenilir bir insan olunuz, güven kaybetmek itibarınızı bitirir.

Samimi insan olunuz, samimiyet güven verir , değer katar.

Nasihat vermeyin, söz ehlinden ziyade hal ehlinizi konuşturun ki tesirli olsun.

Ahlâk, insana değer katar. Kötü hal ve hareket sizi hiçbir yere götürmez.

Dinle, sürekli  konuşursan hiçbir şey öğrenemezsin.

Her insan dünyaya eşit şartlarda doğar. Onu yücelten veya eksilten yaptıklarıdır.

Yollar bir yere gitmez , sen yolu yürürsün, yol ayrımında hangi yöne gittiğinin önemi yoktur sen nereye gittiğini bilmiyorsan.

Yücel GÖKÇAYIR