T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / EFELER - Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

AYDIN-Efeler MEHMET AKİF ERSOY  ANADOLU  LİSESİ

Türk Milli Eğitiminin temel hedefleri doğrultusunda günümüz bilgi ve eğitim teknolojilerindeki yeniliklerden yararlanarak, bünyesinde barındırdığı değişik mozaik kültür yapısıyla Atatürk İlke ve İnkılâplarını benimseyen, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, üniversiteye ve geleceğe nitelikli insanlar yetiştirmeyi hedefleyen Aydın Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi , Milli Eğitim politikalarının uygulanmasında model olmak isteyen öğretmenlerinin uyum içinde çalışması ve eğitimdeki başarılarıyla adından sıkça bahsettirecek okul olma hedefini dile getiren bir Anadolu   lisesidir.

Adını milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy´dan alan okulumuz 1996/1997 Eğitim-öğretim yılında Yedi Eylül Mahallesi´ndeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan kendisine geçici tahsisli binada eğitim öğretime başlamıştır. 31/07/2003 tarihinde Aydın İl Özel İdaresi tarafından Fatih Mahallesi Aydın Bulvarı Muhtarlık binası karşısında inşa edilen kendi binasında hizmet vermeye başlamıştır. Okulumuz 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Mehmet Akif Ersoy  Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesine dönüşmüştür. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle de okulumuz  Anadolu Lisesine dönüşerek Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuza, merkez ilçede bulunan tüm ortaöğretim okullarından mezun olan öğrencilerin kaydı yapılmaktadır.

Bünyesinde bir fen bilimleri laboratuarı, bir kütüphane, bir bilgisayar laboratuarı üç idare odası, çeşitli ihtiyaçlar için kullanılan dört oda, kısa süre sonra bahçede yapılma projesi hedeflenen okul içerisindeki kantinin 9000 metre karelik geniş bahçesi vardır . Okulun tüm idare odalarında, öğretmenler odalarında ve ayrıca bilgisayar laboratuarında(18+1) olmak üzere toplam 19 bilgisayar mevcut olup tüm bilgisayarlarda internet bağlantısı bulunmaktadır. Okulun ısınma problemi yoktur.

 

Okulda 27'i kadrolu öğretmen olmak üzere 1 Müdür 1 Müdür yardımcısı görev yapmaktadır. Ayrıca 1 memur ve 1 kadrolu hizmetli çalışırken diğer hizmetler için okul aile birliğinin kısıtlı imkânlarıyla hizmet alımı yapılmaktadır. Okul bahçesinde bir mini futbol sahası ve voleybol için de ortak olarak kullanılabilecek bir basketbol sahası mevcuttur. Okul idaresinin çevredeki resmi kuruluşlarla iletişiminin iyi olması okul bahçesinin düzenlenmesinde büyük katkı sağlamıştır. Okulumuzun şehir merkezinden ve trafikten, internet-cafe, kahvehane gibi öğrencileri okuldan ve derslerden alıkoyacak tehditlerden uzakta bulunması bir avantajdır.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.11.2020 - Güncelleme: 21.09.2023 11:15 - Görüntülenme: 428
  Beğen | 11  kişi beğendi